Salată de ovăz, mere și nuci pentru scăderea colesterolului

Salată de ovăz, mere și nuci pentru scăderea colesterolului


Consumul regulat de fulgi de ovăz, mere și nuci ajută la reducerea nivelului de colesterol „rău” și la îmbunătățirea funcționării inimii și a vaselor de sânge. Această salată este ușor de preparat și este ideală pentru un mic dejun sănătos.

 Ingrediente:
Fulgi de ovăz (flocuri de ovăz) - 4 linguri
Măr verde - 1 buc.
Nuci - 30 g
Iaurt cu conținut scăzut de grăsimi, fără zahăr - 100 ml
Suc de lămâie - 1 linguriță
Miere - 1 linguriță (opțional)
 
 Preparare:
Turnați apă caldă sau iaurt peste fulgii de ovăz și lăsați-i să se înmoaie 10 minute.
Tăiați mărul în cuburi.
Uscați ușor nucile și tocați-le cu un cuțit.
Amestecați fulgii de ovăz, merele și nucile.
Condimentați cu iaurt și suc de lămâie.
Adăugați puțină miere, dacă doriți.

Efect benefic: combinația de fulgi de ovăz, fibre din mere și grăsimi sănătoase din nuci ajută la curățarea vaselor de sânge și îmbunătățește metabolismul.

Comentarii

Cele mai populare recete

Somon la cuptor cu legume mediteraneene

Salată de spanac cu avocado și nuci

Lapte cu turmeric și scorțișoară – băutură relaxantă pentru somn liniștit

Limonadă cu mentă și miere