Consumul
regulat de fulgi de ovăz, mere și nuci ajută la reducerea nivelului de
colesterol „rău” și la îmbunătățirea funcționării inimii și a vaselor de sânge.
Această salată este ușor de preparat și este ideală pentru un mic dejun
sănătos.
Ingrediente:
Fulgi de ovăz (flocuri de ovăz) - 4 linguri
Măr verde - 1 buc.
Nuci - 30 g
Iaurt cu conținut scăzut de grăsimi, fără zahăr - 100 ml
Suc de lămâie - 1 linguriță
Miere - 1 linguriță (opțional)
Preparare:
Turnați apă caldă sau iaurt peste fulgii de ovăz și lăsați-i să se înmoaie 10
minute.
Tăiați mărul în cuburi.
Uscați ușor nucile și tocați-le cu un cuțit.
Amestecați fulgii de ovăz, merele și nucile.
Condimentați cu iaurt și suc de lămâie.
Adăugați puțină miere, dacă doriți.
Efect benefic: combinația de fulgi de ovăz, fibre din mere și grăsimi sănătoase
din nuci ajută la curățarea vaselor de sânge și îmbunătățește metabolismul.
Acasa
›
Mic dejun
›
Rețete pentru inimă și colesterol
›
Mic dejun de ovăz, mere și nuci pentru scăderea colesterolului
04/09/25
Mic dejun de ovăz, mere și nuci pentru scăderea colesterolului
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)

Niciun comentariu:
Lasațicomentarii