18/12/25

Prăjitură sănătoasă de Anul Nou 2026 – fără zahăr, cu iaurt și miere

 

Prăjitură sănătoasă de Anul Nou 2026 – fără zahăr, cu iaurt și miere


Această prăjitură sănătoasă de Anul Nou 2026 este pufoasă, aromată și ușor digerabilă. Fără zahăr rafinat, cu iaurt natural și fructe de pădure, este ideală pentru masa festivă fără excese.


 Ingrediente

Pentru blat:

  • 3 ouă

  • 120 g miere naturală

  • 200 g iaurt grecesc

  • 80 ml ulei de cocos (sau ulei de floarea-soarelui presat la rece)

  • 250 g făină integrală (sau făină de ovăz)

  • 1 linguriță praf de copt

  • 1 linguriță scorțișoară

  • 1 plic zahăr vanilat natural

Pentru cremă:

  • 300 g iaurt grecesc bine scurs

  • 150 g mascarpone light sau cremă de brânză

  • 2–3 linguri miere

  • Vanilie naturală

Pentru decor:

  • Fructe de pădure (zmeură, afine, coacăze)

  • Nuci sau migdale tocate

  • Pudră de cocos (opțional)


👩‍🍳 Mod de preparare

  1. Blatul:
    Bate ouăle cu mierea până devin spumoase. Adaugă iaurtul și uleiul, apoi încorporează făina amestecată cu praful de copt și condimentele.
    Toarnă compoziția într-o tavă tapetată și coace la 170°C timp de 35–40 minute. Lasă la răcit.

  2. Crema:
    Amestecă iaurtul grecesc cu mascarpone, mierea și vanilia până obții o cremă fină.

  3. Asamblare:
    Taie blatul în două, umple cu cremă, apoi unge prăjitura și deasupra.

  4. Decor:
    Decorează cu fructe de pădure, nuci și fulgi de cocos. Las-o la frigider minimum 2 ore înainte de servire.


Niciun comentariu:
Lasațicomentarii